İlçenin Yöresel Mutfak Kültürü

2 yıl önce
İlçenin Yöresel Mutfak Kültürü

     İlçemiz ve yöresinde geleneksel yemek olarak Keşkek, Armut Pekmezi ve Mısır Ekmeği meşhurdur. Manda yoğurdu da ilçemizin olmazsa olmazları arasındadır. Kaldırık turşusu, kavurması ve dolması, doğal mantarlarla yapılan soteler, konserveler, doğadan toplanan sakarcalarla yapılan sakarca kavurması ve turşusu mutfağımızın önemli lezzetleri arasındadır. Mısır ekmeği, Mısır Çorbası, Keşkek, pancar dolması, pancar çorbası, fasulye turşusu, gapçuh fasulye, fındık mantarı kavurması ve Uzundere Irmağında yetişen Kırmızı Benekli Alabalık ilçemize özgün lezzetlerden bazılarıdır. Doğal yollarla beslenen koyun kuzu etinden Tava, Izgara ve çeşitli et yemekleri sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Tatlı olarak ise ceviz ve fındıktan yapılan kıvratma tatlısı, Ceviz, Mısır Unu ve Pekmezin karışımı ile elde edilen ceviz helvası yöremize ait eşsiz damak tatlarındandır.