TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI

TOKİ BAŞVURULARI BAŞLADI

İLÇEMİZ ORTAKÖY MAHALLESİNDE OTOGAR ÜZERİNDE TOKİ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN 80 ADET KONUT İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.

ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI

Toplam Daire Sayısı              : 40 adet (2+1)

Daire Bürüt Alanı                  : 83,00 m2

Daire Ortalama Fiyatı            : 137.750 TL.

Başvuru Bedeli                     : 4.000 TL. (Ziraat Bankası Aybastı Şubesi TOKİ Hesabı)

Başvuru Tarihleri                  : 04 Temmuz – 04 Ağustos 2017

Başvuru Belgeleri                  : Aybastı Belediyesine teslim edilecek.

Başvuru Formu (Ziraat Bankası Aybastı Şubesinde imzalanacak),
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ile adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan ve Ordu ili Aybastı İlçesi sınırları içerisinde son 1 yıldır ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
4. Hane halkı gelirinin en fazla net ? 3.200 olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

a.Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler ( tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

b.Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belgeleri,

Başvuru sahiplerinin 25 yaş ve üzerinde olmaları gerekmektedir. Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlarda ise yaş kriteri aranmayacaktır.

4. Başvuru Bedeli dekont fotokopisi

Ayrıca, T.C. sınırları dahilinde kendisi, eşi ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait kira ve/veya faiz vb. gelirinin olmaması gerekmektedir, aksi bir durumun tespit edilmesi halinde konut alma hakkı kazanmış olsabile iptal edilecektir.

Alt Gelir grubu başvuru şartlarını sağlayan, bu şartlarla satışa sunulan konutlar için kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklar adına ancak bir başvuruda bulunabilecek, birden fazla başvuruda bulunduğu takdirde konut talebi geçersiz sayılacak, konut alma hakkı kazanmış olsa bile bu hakkını kaybedecektir.

Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, Bağlantı

ORDU AYBASTI  TOPLU KONUT PROJESİ
TAHMİNİ MALİYET SATIŞ BİLGİLERİ
HAZİRAN 2017

ÖDEME PLANI VE KOŞULU

SATIŞ FİYATI VE BAŞVURU BEDELİ I. ALTERNATİF II. ALTERNATİF III. ALTERNATİF
ORDU AYBASTI TOPLU KONUT PROJESİ ALT GELİR GRUBU KT5 2+1

2B+Z+4

3B+Z+4

83 8 40 137,750 4,000 12% 12.530 180 673 15% 16.663 216 542 20% 23.550 240 459
STANDART KONUT GRUBU KT5 3+1 114,00 40 189,000 6,000 10% 12.900 120 1.418 15% 22.350 156 1.030 20% 31.800 180 840
TOPLAM 8 80

(1) Yukarıdaki tabloda yer alan fiyatlar tahmini ortalama konut satış bedelleridir. Belediye tarafından yeterli talep sağlandığı takdirde, yapılan ihale sonucunda ihale bedeline göre herbir konut için ayrı ayrı hesaplanarak belirlenecek şerefiyeli konut satış fiyatları Belediyeye bildirilerek, bu fiyatlar üzerinden haksahipleri ile gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacaktır.

(2) Belediyeye bildirilen tahmini ortalama konut satış fiyatları ile yapılan ihale sonucunda onaylanan ihale bedeli üzerinden hesaplanan şerefiyeli konut satış fiyatları arasında fiyat farkı oluşması halinde, Belediye konut hak sahiplerini bilgilendirerek, bu kesin konut satış fiyatları üzerinden konut alıcıları ile satış sözleşmesi imzalatmakla yükümlüdür. İhale sonucu oluşacak konut fiyat artışından TOKİ sorumlu değildir.

(3) Ortalama tahmini konut satış bedellerine KDV vb. vergiler ile Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) dahil edilmemiştir. Bu tutarlar alıcıya aittir.

(4) KT5 tipi (Alt Gelir Konut Grubu) 2+1 konutlar için 4.000.TL başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından peşinat bedeli tahsil edilerek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda  iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılacaktır. İlk taksit ödemesi konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle yapılacaktır.

(5) KT5 tipi (Standart Konut Grubu)3+1 konutlar için 6.000. TL ve  başvuru bedeli olarak alınacak, sözleşme imzalama aşamasında konut alıcılarından peşinat tutarı tahsil edilecek, borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda  iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranlarında  artırılacaktır. İlk taksit ödemesi sözleşme imzalama tarihini takip eden 4.ay itibariyle başlıyacaktır.

(6) Konut alıcıları, alternatiflere göre ödeme planı seçimlerini, Gayrimenkül Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında yapacaklardır.